ALVOR

Alvor haven
Wandelen in Alvor

De unieke toeristische attractie van Alvor zijn de verhoogde loopbruggen die de zandduinen en slikken van het natuurreservaat Ria de Alvor doorkruisen. Deze paden bieden aangename wandelingen met een schilderachtig uitzicht over de monding, een paradijs voor vogels. De paden zijn breed genoeg om langs te fietsen en zijn langs het strand oostwaarts verlengd.

 

Heeft Alvor goede stranden?

Alvor heeft een enkel uitgestrekt strand dat zich over meer dan 3,5 km uitstrekt, van de monding van de Ria de Alvor in het westen tot de zandstenen kliffen van Prainha in het oosten. Dit is een zandstrand met schone en veilige zeewaters en ligt op loopafstand van het stadscentrum. Het strand heeft een ongerepte uitstraling, want er is zeer weinig toeristische ontwikkeling direct aan het strand, afgezien van de vreemde strandbar, restaurant en verhoogde voetpaden.

 

Alvor voor gezinnen en jonge kinderen

Alvor is een geweldige bestemming voor jonge kinderen en gezinnen:
• De stad heeft een rustige sfeer en is gezinsgericht.
• Kinderen worden verwelkomd in alle restaurants en de Portugezen zijn een zeer gezinsgericht land.
• De stranden zijn veilig, met schoon en kalm zeewater, waarop in de zomer toezicht wordt gehouden.
• Supermarkten hebben alle gebruikelijke artikelen op voorraad.  bij de apotheken is veel verkrijgbaar tegen alle kleine kwaaltjes.
• Engels wordt veel gesproken door iedereen die in de toeristenindustrie werkt, taal zal nooit een probleem zijn.
• Er is een brede selectie van huurappartementen en vakantiehuizen, ideaal voor zelfstandige vakanties.

 

Eten en drinken in Alvor

Er is een brede selectie restaurants in Alvor, die alle stijlen van keuken en dineren dekken. Restaurants zijn Portugees, Engels, Indiaas, Chinees, Italiaans en Spaans. Uit eten gaan is aanzienlijk goedkoper dan thuis en het avondeten is een belangrijk onderdeel van de Portugese dag, daarom zijn de maaltijden meestal niet gehaast. Veelal life muziek in de vele cafés.
Portugal is een relatief goedkoop land; met eten, accommodatie en transport veel goedkoper dan veel van de andere gevestigde vakantiebestemmingen, vooral in vergelijking met Griekenland of de Balearen.

 

Historie Alvor

Alvor werd oorspronkelijk gesticht door de Romeinen als een beschermde vissershaven. De stad groeide later uit tot een belangrijke Moorse vestingstad (bekend als Albur), die werd veroverd door koning Sancho I en de christelijke kruistochten in 1189. In de 14e eeuw werd Alvor versterkt om zich te verdedigen tegen piratenaanvallen, en in 1495 de geliefde Portugees Koning, Johannes II stierf in Alvor.
Met deze uitgebreide geschiedenis zou je tal van historische monumenten verwachten, maar de verwoestende aardbeving uit 1755 vernietigde de stad volledig. De enige overblijfselen van vóór de aardbeving zijn de fundamenten van het kasteel, die zijn omgebouwd tot een kinderspeelplaats. Alle kerken werden herbouwd volgens de stijlen Manueline en Rococo die populair waren in de 18e eeuw ..

 

Auto huur

Een huurauto is niet nodig voor een vakantie naar de Algarve, maar het maakt het verkennen van de regio aanzienlijk eenvoudiger. Als u alleen van plan bent een strandvakantie te houden, met een paar dagtochten naar Portimão of Praia da Rocha, dan is een huurauto niet nodig. Toch huren – ons advies: https://www.marinarentacar.com

 

Taal een probleem in Alvor?

Iedereen die werkt in de toeristenindustrie spreekt vloeiend Engels, en Engels is de tweede taal die wordt gebruikt in de Algarve (op de luchthaven, in bussen, enz.). Engelse menukaarten liggen overal.

 

Privé transfer vanaf vliegveld

Een privétransfer is de gemakkelijkste en snelste manier om van de luchthaven van Faro naar Alvor te reizen. Het meest betrouwbare en meest gewaardeerde (door mensen die in de Algarve wonen en werken) transferbedrijf is Yellow Fish Transfers. Ze bedienen slimme, schone en veilige auto’s en hun chauffeurs staan erom bekend punctueel te zijn. Een transfer van de luchthaven van Faro naar Alvor duurt 60 minuten. Prijzen vindt u op de website http://www.yellowfishtransfers.com/en/home/KVwob

Alvor alternatieve wandelroute
Alvor strand
Alvor strand
Alvor strand
Alvor beeld
Alvor uitgaansleven
Alvor dorp
Alvor visafslag
Alvor strand
Alvor verse vis