Lagos

Lagos is een prachtig klein stadje aan de kust in de regio Algarve. Lagos heeft een lange geschiedenis die zijn sporen op het kleine plaatsje hebben achtergelaten.
Lagos is een van de oudere steden in de Algarve. De stad stond eeuwen lang onder Moorse overheersing en heette toen Zawaia. In de 13de eeuw werd de stad door de Portugese koning Alfons de II van Portugal heroverd en kwam de stad langzaam aan tot grote bloei. De stad had als een van de eerste in Europa een overdekte slavenmarkt en Lagos werd het centrum voor de ontdekkingsreizen in Portugal. In de stad vindt je nog vele oude kerken, de oude stadsmuren en mooie oude patriciërshuizen.
Ponte da Piedade: Onze persoonlijke favoriet in de Algarve is Ponte da Piedade in Lagos. Hier kom je ogen tekort. Al vanaf het moment dat je vanaf het parkeerterrein richting Ponte de Piedade loopt, word je overweldigd. Rotsformaties in alle soorten en maten, kliffen, grotten en natuurlijke bruggen.
Wandelen op de Ponte da Piedade: Het uitzicht van boven is prachtig. Je kunt hier lekker rondstruinen en het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Je ziet verschillende rotseilanden uit het water oprijzen en natuurlijke bruggen die het landschap bepalen. De kleuren doen de rest. Er lopen meerdere wandelpaden door het gebied en over de kliffen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf Ponte da Piedade naar Praia do Camilo lopen. Je kunt daarna doorlopen naar Praia Dona Ana, maar dan loop je over de hoofdweg meer landinwaarts.

Lagos
Lagos stad
Logos S. Goncalo
Lagos Ponte da Piedade
Lagos Ponte da Piedade