Alvor sky dive

Excursies:

Jeep safari

De beste manier om het Portugese achterland te leren kennen is met een jeep via adembenemende landweggetjes. U bezoekt dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Als u genoeg moed heeft, proef dan eens het plaatselijke vuurwater. Onderweg kunt u genieten van een traditionele lunch. Vergeet vooral niet uw zwemkleding mee te nemen voor een verfrissende duik! De jeeps worden bestuurd door ervaren chauffeurs.

Sevilla

Sevilla is een stad vol charme, onvergetelijke architectuur en vele culturele bezienswaardigheden. U maakt kennis met één van de mooiste steden van Spanje. Na een busrit langs de gebouwen van Expo 92 ontdekt u de prachtige 15e -eeuwse kathedraal, de derde grootste ter wereld, waar de renaissance en gotische stijl samenvloeien. Hier ziet u tevens de catacombe van Christoffel Columbus. Geniet ook van het schitterende uitzicht van de prachtige Giralda toren. Vervolgens stopt u bij het koninklijke paleis van Alcazar. En hierna gaat u op verkenning door de kleine, smalle steegjes en pleintjes versierd met kleurrijke bloemen in de oude Joodse stadswijk Santa Cruz. Vervolgens nog een bezoek aan het Plaza de España met zijn vele mozaïekbankjes. Een bezoek aan Sevilla is zeker de moeite waard!

Lissabon

’s Ochtends vroeg vertrekt u met de bus richting het noorden naar de hoofdstad van Portugal: Lissabon. U rijdt als eerste over de schitterende 25 April brug, een metalen brug over de rivier de Taag met uitzicht over Lissabon en het Christus standbeeld. Vervolgens bezoekt u de wijk Belem, bekend om de heerlijke kleine gebakjes Pastel de Nata. Natuurlijk bezoekt u het Jeronimusklooster, vervolgens de toren van Belem en het monument van de ontdekkingstochten. Hierna bezichtigt u de oude stadswijk Alfama. In de middag heeft u tijd om wat te eten en zelf op ontdekking te gaan. Een dag om niet te vergeten! Mocht één dag niet genoeg lijken om Lissabon te ontdekken dan is er ook de tweedaagse excursie.

Quarteira Markt

Op deze zigeunermarkt kunt u vele koopjes vinden zoals tafelkleden, keramiek, schoenen, tassen etc. Ook een bezoekje aan de boulevard van Quarteira is zeker de moeite waard. Op de terugweg rijdt u langs Vilamoura, waar u een blik kunt werpen op de dure zeiljachten die hier in de luxe haven liggen.

Zoomarine

In Zoomarine kunt u dolfijnen zien dansen, zeeleeuwen kussen en een papegaai op een bromfiets zien rijden. Het park beschikt tevens over een zwembad, een reuzenrad en nog vele attracties. Er is een mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen.

Waterparken

Er zijn verschillende waterparken in de Algarve vol met glijbanen, zwembaden en ligweiden. Bij Lagoa ligt Slide and Splash bekend om de Black Hole. Bij Porches ligt Aqualand met een gigantisch hoge glijbaan en bij Quarteira ligt Aquashow, een familiepark bekend om zijn vele dierenshows, zwembaden, glijbanen, jacuzzi’s etc.

Skydive Alvor

Een Tandem Skydive 15K ft (4.600 m) is de perfecte manier om Skydiving voor de eerste keer te proberen. Er wordt geen ervaring gevraagd. Na een korte briefing van niet meer dan 20 minuten bent u klaar om door uw ervaren Skydive-instructeur in uw harnas te worden gepast. Je vliegt tot 15.000 voet in een snel vliegtuig dat speciaal is ontworpen voor parachutespringen. Het uitzicht op de weg naar de hoogte is adembenemend: de kustlijn van de Algarve links van je en de prachtige bergen rechts. Je instructeur waaraan je stevig vastgegespt zit springt, als de 15.000 voet bereikt zijn, uit het vliegtuig. Je maakt dan een vrije val van 1 minuut met een snelheid van 120 km/u voordat je instructeur de parachute opent en je veilig terugbrengt op aarde.
Meer weten: https://www.skydivealgarve.com/contact/

The best kitesurfing school Alvor Kite Center

We bieden kitesurf lessen aan van onze ervaren IKO & Portugese zeilfederatie gekwalificeerde instructeurs, in groepen van maximaal 2 personen met volledige verzekering, in de lagune van Alvor.
We geven les in de supervriendelijke Eleveight PS en al het nieuwste materiaal van Eleveight Kiteboarding.
De lessen worden 3 uur per dag gegeven en vinden plaats in de lagune, waar je omringd bent door niets anders dan zand en water (geen gebouwen, bomen, rotsen en andere gevaren).
We hebben een veiligheidsboot voor transport naar de plek en eventuele reddingsacties
We zijn flexibel en kunnen de lessen aanpassen aan elke vaardigheid en elk niveau als u al eerder lessen hebt gevolgd of om het in uw eigen tempo te leren.

The best Surf School Alvor Surf Center

De hele kust van de Algarve heeft het hele jaar door goede golven en biedt uitstekende omstandigheden om te surfen op de stranden van de zuid- en westkust. De Peaceful Waves Surfschool Academy bevindt zich aan de vissershaven van Alvor en we zijn op loopafstand van de fantastische kliffen voor SUP-tochten en op slechts 40 minuten rijden van verschillende surfspots aan de westkust (Ponta Ruiva, Vale Figueiras, Cordoama , enzovoort.).
De stranden aan de zuidkust van de Algarve zijn gezegend met sterke en consistente wintergolven en zonnige blauwe dagen met aangename temperaturen. Praia de Alvor is een van de beste surfspots aan de zuidkust voor beginnende, gevorderde en gevorderde surfers.
We werken met eersteklas apparatuur (surfplanken en wetsuits) en de beste gecertificeerde surfcoaches.
We bieden ook “surfaris” en gids voor de westkust van de Algarve, waar u kunt surfen op ongerepte stranden van een nationaal natuurreservaat en uitdagende golven van wereldklasse kunt vinden.
Meer weten: https://alvorkitecenter.com/kitesurf-school/

Fietsverhuur

Sunbike Tours / Roadbike
Sunbike Tours / Roadbike Holidays, Rua Dom Sancho No. 18 Loja H-8500-013 Alvor Portugal Mobil: 00351-9644 29621 Info: Info@sunbiketoursalgarve.com

Ponte da Piedade Lagos

Lagos Ponte da Piedade

Benagil